Στην Ελλάδα, έχει αναπτυχθεί η Περι Αναισθησιολογική Νοσηλευτική. Οι νοσηλευτές, στη χώρα μας, όπως άλλωστε και διεθνώς, ασχολούνται με τη διαχείριση του αεραγωγού, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και την αντιμετώπιση των επιπλοκών, κατά την μετεγχειρητική περίοδο. Στην ανάνηψη αξιολογούνται τα επίπεδα πόνου, η μετεγχειρητική ναυτία/ εμετός, το ρίγος, η αναπνευστική και κεντρική καταστολή.
Ανακοινώσεις

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΠεριΑναισθησιολογικής Φροντίδας

16-19 Σεπτεμβρίου 2021

Διαδικτυακό Συνέδριο

https://epenoeconference.weebly.com/

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΠεριΑναισθησιολογικής Φροντίδας, το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά 16- 19 Σεπτεμβρίου 2021.Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής, τους Συντονιστές, Ομιλητές και τους Σύνεδρους για την ενεργή συμμετοχή τους. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Χορηγούς του Συνεδρίου: Teleflex, Courtessis Medical, Vena Medical και τις Επιστημονικές Εκδόσεις signa vitae, οι οποίες κατόπιν επιλογής της Επιστημονικής Επιτροπής δημοσίευσε τις καλύτερες Εργασίες του Συνεδρίου. https://www.signavitae.com/articles/17-5https://www.signavitae.com/articles/10.22514/sv.2021.150

Συμμετείχαν συνολικα 250 Σύνεδροι και παρουσιάστηκαν 76 Διαλέξεις.Οι Επιστημονικές Εργασίες του Συνεδρίου ανέδειξαν τα ηθικά διλήμματα με τα οποία ήρθαν αντιμέτωποι οι Νοσηλευτές κατά την διάρκεια της Πανδημίας, καθώς επίσης τις προκλήσεις και τις ψυχικές και σωματικές συγκρούσεις που βίωσαν. Παράλληλα, αναδείχθηκε η ανάγκη για επικαιροποίηση των Πρωτοκόλλων και η εφαρμογή checklists, αλλά και Νοσηλευτικών Διαδικασιών για την εφαρμογή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.Απονεμήθηκαν Τιμητικές Διακρίσεις σε Έλληνες και Διεθνείς Νοσηλευτές, για την προσφορά τους και τις προσωπικές θυσίες τους κατά την διάρκεια της Πανδημίας Covid-19.

Σας ευχαριστούμε πολύ